SOLLIES MULIGHETER

Gård informasjon

 • Driftsenhet 30320113 01
 • Orgnr 916806280
 • Kommune Gjerdrum (3230)
 • Fylke Akershus
 • Telefon 98222676
 • Mobil 98222676
 • E-post Send e-post
 • Webside Åpne webside

Har tilbud i følgende kategorier

 • Barn og unge
 • Helse og omsorg
 • Arbeidstrening og rehabilitering

Er du privatperson og ønsker å benytte tilbudet, kontakt

Siv Sollie - 98222676 - siv.sollie@gmail.com

Status Stiftelsen Norsk Mat

Godkjent fra 06.04.2017

Tilbyder har hatt revisjon på sitt tilbud og tilfredsstiller de krav som «  « settes til Inn på tunet

Sollies Muligheter skal bidra til økt mental helse hos barn, unge og voksne med behov for stimulering av mestringsfølelsen, ved å tilby fysiske og sosiale aktiviteter i rolige omgivelser og gjerne i omgang med hest. Ved å jobbe med aktiviteter som enkel gårdsdrift og hestehold vil brukerne av tilbudet øke sin mestringsfølelse ved at aktivitetene tilrettelegges etter den enkeltes behov i trygge rammer. Brukergrupper vi henvender oss mot er eksempelvis barn/unge som ikke passer inn i ordinær skolegang, unge demente, utviklingshemmede, eldre, arbeidssøkere som trenger arbeidstrening eller arbeidstakere som opplever utbrenthet og som trenger en avkobling i rolige omgivelser med den gode samtalen.

Gården består av to trivelige stallrom med store romslige bokser til hestene, stor ridebane og fint tur terreng. Hestene går ute i store luftegårder og på eget sommerbeite. Sauene velger fritt å gå ut og inn som de vil, og det er tilrettelagt for kos. Hønene tripper fritt på tunet.

I tillegg benyttes et eget hus - Veslestua - som varmestue og spise-/hvilerom. Gården ligger i rolige omgivelser omkranset av jorder og skog, noe som gjør stedet til et godt sted å bare kunne være, hvis man ønsker. Med nærhet til Romeriksåsen finnes det milevis med turmuligheter i marka, eller man kan tusle langs veien i området og kjenne på et rolig landliv. Aktiviteter som tilbys på gården er: - bruk og stell av hester - stell og omsorg av høner og sauer - dyrking, stell og høsting av grønnsaker, frukt og bær - enkelt gårdsarbeid som jordbearbeiding, håndtering av ved, snekkerarbeid - håndarbeid som strikking, hekling, smykkeproduksjon - turgåing i nærområdet eller i romeriksåsen Gården drives av Siv og Torger Sollie med deres to store barn. Det er Siv som er ansvarlig for alle aktiviteter som gjennomføres på gården. Siv er utdannet pedagog med erfaring både som lærer og HR rådgiver i et stort internasjonalt dataselskap. Erfaringen med å jobbe med mennesker både som rådgiver, arrangør av sosiale aktiviteter og lærer kommer godt med i aktivitetene som gjøres på gården. Eller kanskje vi bare skal ha den gode samtalen. Vi tilbyr et sted hvor positivitet står i fokus for alle. Gleden av å se andre lykkes er et motto det jobbes for å etterleve hver dag, noe som også gjenspeiler seg i arbeidet som gjøres.