Mattisborgen IPT Gård

Gård informasjon

 • Driftsenhet 05200287 00
 • Orgnr 918930442
 • Kommune Ringebu (3439)
 • Fylke Innlandet
 • Telefon 93933711
 • Mobil 93933711
 • E-post Send e-post
 • Webside Åpne webside

Har tilbud i følgende kategorier

 • Barn og unge
 • Helse og omsorg
 • Arbeidstrening og rehabilitering

Er du privatperson og ønsker å benytte tilbudet, kontakt

Emma Helleman Brekkomsvegen 850, 2634 Fåvang, Ringebu kommune Tlf: 93933711 Epost: emmahelleman89@gmail.com Facebook: Mattisborgen IPT Gård

Status Stiftelsen Norsk Mat

Godkjent fra 14.12.2017

Tilbyder har hatt revisjon på sitt tilbud og tilfredsstiller de krav som «  « settes til Inn på tunet

Gården som læringsarena I det vakre Brekkom i Ringebu kommune, over åtte hundre høydemeter, ligger et idyllisk småbruk. På Mattisborgen Inn på tunet gård driver vi småskala mjølkeproduksjon. I vårt koselige fjøs står kyr og kalver som venter på stell av ivrige Inn på tunet brukere. På beitet går to hester som elsker å bli brukt, og vi har to katter som er veldig glad i kos og oppmerksomhet! Med egen ridebane på gårdsplassen og tilgang til lysløype rett bak gården finnes det mange fine muligheter til uteaktiviteter. Skog og turstier er også veldig lett tilgjengelig på øversiden av gården. Inne har vi en fin stue, kjøkken og soverom til disposisjon til Inn på tunet aktiviteter med en egen inngang og veranda. Bålpanne står klar til grilling og akebrettet venter til å bli tatt i bruk! Sætra, som ligger et kvarter kjøring unna gården, er også en ressurssterk arena som vi gjerne vil bruke året rundt.
Hvem er jeg? Jeg, Emma Helleman, er utdannet innafor Inn på tunet i Nederland. Gjennom forskjellige praksisplasser og arbeid etter studien har jeg fått mye erfaring i Inn på tunet arbeidet. I november og desember 2016 har jeg vært på kurs i Texas. Der har jeg lært veldig mye om samarbeidet mellom hest og barn og unger med autisme. De jobber der med Horse boy metoden og Movement metoden, som tar utgangspunkt i kinetisk læring. Samarbeidet mellom hest og mennesker var en av hoved temaer og dette er noe jeg virkelig brenner for! Jeg har jobbet mye med barn og unger med autisme de siste årene, og dette er en av mine største målgrupper når det gjelder Inn på tunet arbeid.
Hvordan jobber vi? Læring utfra indre motivasjon er en av de viktigste ting man kan tilby. Learning by doing, lære mens man beveger seg i en omgivelse der man føler seg trygg. Dette er de beste forutsetninger for å kunne oppnå mestring og trivsel. Vi vil skape et JA miljø, et område som vekker nysgjerrighet. Vi skal følge brukerne i sine interesser og tar det som startpunkt for å invitere dem til å delta i læreaktiviteter. Det skal være en arena som er tilrettelagt til å forske verden rundt oss, med naturlige grenser og regler. Et lavterskel tilbyd er målet der alle kan delta på sitt nivå og har mulighet til å øke livskvaliteten og livsgleden. Med bruk av gårdens resurser kan vi tilby en del forskjellige aktiviteter til forskjellige målgrupper. Ved å lage individuelle opplæringsplaner og sette konkrete mål, kan vi jobbe strukturert mot de ønskede lære mål.