TROPPÅ GARD, PETTERSEN

Gård informasjon

  • Driftsenhet 46310260 03
  • Orgnr 997725824
  • Kommune Alver (4631)
  • Fylke Vestland
  • Telefon 91837505
  • Mobil 91837505
  • E-post Send e-post

Har tilbud i følgende kategorier

  • Arbeidstrening og rehabilitering

Status Stiftelsen Norsk Mat

Godkjent fra 19.08.2022

Tilbyder har hatt revisjon på sitt tilbud og tilfredsstiller de krav som «  « settes til Inn på tunet

Har du kjørt deg fast? Kanskje vet du ikke hva du vil videre og greier ikke bestemme deg for skolevalg videre eller hvilket arbeid som passer for deg. Kanskje har du ikke greid å finne nok motivasjon til å fullføre ditt skolevalg og har droppet ut. Eller du ikke finner din plass i arbeidslivet. Kanskje føler du at noe er galt, at du ikke er som alle andre, at du ikke passer inn, at du fint greier å gjøre ting, men ikke på samme måte som de andre. Eller at du rett og slett er lei av mas og press for at andre forventer at du skal plassere deg selv inn i en form som de mener er best for deg. Når utdanning skal velges kan dette føles som et press. Du må velge, og det fort. Da er det ikke alle som lykkes med det raske valget sitt. Kanskje føler du også at det er andre som tok valget for deg. En del av oss trenger mer tid. Tid til å forsøke flere ting uten at det skal komme negativ konsekvens ut av. På Troppå Gard kan du bli med Arne og Wenche på årshjulet av aktiviteter og gjøremål. I de fire årstider er det forskjellige ting som skal gjøres. En del er likt hele året, men mye er forskjellig også. Du kan få tid til å tenke og forsøke, si nei og ja. Teste ut deg selv i ditt eget tempo. Noen av aktivitetene vil du kanskje raskt finne ut at ikke passer for deg, mens andre ting vil du gi litt mer tid.
Kanskje finner du ut at du trives så godt i fjøsen sammen med sauene at du ønsker å finne deg en utdannelse innen det. Noen av oss finner en fantastisk ro og velvære ved å jobbe med dyr. Dette finner du ikke ut av ved et besøk i fjøsen, dette finner du ut av når du blir en del av flokken. For å bli en del av flokken må du også kjenne på det at det er andre som ønsker å snuse på deg før de vider deg sin tillit. Det er først da du finner ut om du har noe å formidle tilbake til dyrene. Hos sauene møter du de samme forskjellige personlighetene som vi møter hos oss mennesker. Vi har den blyge og sjenerte, den frekke, tøffe og utspekulerte eller den som bare er snill og god hele tiden. Det som er felles med de alle er at alle gjerne vil ha trygghet, men de har forskjellige krav for å kunne føle det. Du vil få dette erfart om du gir deg og sauene en mulighet.
Hos oss har vi både traktor, gravemaskin, vedkløyver og ATV, dette må vi ha for å kunne drive en gård. Alle disse redskapene trenger vedlikehold, stell og servise. Kanskje bor det en liten mekaniker i deg. Hos oss kan du bli med og finne ut dette i ditt eget tempo. På vår videreforedling lager vi pinnekjøtt, pinnebog, fenalår og spekepølse. Her kan du sammen med oss fordype deg i dette spennende tradisjonsrike faget. På storkjøkkenet vårt lager vi vår egen eggesalat, forskjellige typer syltetøy og geler og diverse andre produkter. Har du lyst til å snuse på kokkefaget? Leke og trylle frem dine egne retter på vårt godkjente kjøkken. Kanskje finner du noen gamle oppskrifter fra foreldre eller besteforeldre som du vil bringe videre. Lære om rett merking og krav Mattilsynet har for å kunne produsere mat for slag. Vi gir deg muligheten om du ønsker. I vår parsellhage kan du bli med oss og dyrke frem dine egne frukter og grønnsaker. Kanskje finner du like stor glede som oss i å se det gro, se det vokse og så til slutt høste. Lære hvordan du kan konservere og ta vare på avlingen ut over vinteren. Kjenne gleden av å spise det du har dyrket selv. Parsellhagene blir drevet etter de økologiske prinsipper og du vil der møte andre dyrkere som er opptatt av å lære mer om økologisk dyrkning. I parsellhagen prøver og feiler vi sammen og har som mål og bli litt bedre år for år. Har du noen gang lurt på om gartneryrke kunne vært noe for deg? Grav i vei så finner du ut av det. I vårt hønsehus har vi 7500 frittgående høner. I dette huset er det veldig strenge krav til både hygieneforståelse/slusing og krav til kunnskap for å kunne ta del i arbeid med stell, aktivisering og tilsyn av en så stor flokk. Dette gjelder både med tanke på HMS og viktigheten av god dyrevelferd. I første omgang kan du få forsøke deg på å ta ut egg, sortering av egg osv. Om du ønsker å fordype deg mer inn i hønenes verden kan vi forsøke å orden deg plass på fjørfeskolen. Fjørfeskolen er et av flere kompetansekrav som vi krever for å kunne ta del i arbeid med våres høner. Kanskje har du lyst til å ta deg en tur og hilse på oss. Kanskje du vil fortelle litt om hva du tenker og ser for deg. Det er du som kjenner deg selv best, det er du som må få forme livet ditt. Vi håper at vi kan være der for deg som et redskap du kan bruke til å finne ut hvilken retning du å gå. Så skal vi gjøre det beste for å gå stien med deg.